Başbakan Erdoğan, meslek liselilerin üniversitelere girişlerinde uygulanan ÖSS eşitsizliğinin seçimlerden sonra kaldırılacağı vaadinde bulundu

Haber Giriş : 28 Şubat 2004 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan, meslek liselilerin üniversitelere girişlerinde uygulanan ÖSS eşitsizliğinin seçimlerden sonra kaldırılacağı vaadinde bulundu

Başbakan Erdoğan eğitimde fırsat eşitliğini mutlaka sağlayacaklarını belirterek, üniversiteye giriş sınavında meslek liseleri ile düz lise mezunları arasında katsayı farkının kaldırılacağını söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, düz liseler ile meslek liseleri arasındaki farkın kaldırılacağını açıkladı.

Seçim turunu sürdüren Başkanan Erdoğan, dün Kütahya'da halka hitap etti. Başbakan Erdoğan, üniversiteye giriş sınavında meslek liseleri ile düz lise mezunları arasında katsayı farkının seçimlerden sonra kaldırılacağını söyledi.

Eşitsizliği kaldıracağız

Başbakan Tayyip Erdoğan, düz lise ile meslek lisesi mezunları arasında ayırım yapıldığını ve bunun da yanlış olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bir imtihan yapıyorsunuz. Birisinin ayağına 30 kilo taş bağlıyorsunuz, diğerini serbest bırakıyorsunuz. Bırakın meslek liseli de düz liseli de aynı şekilde imtihana girsin. Meslek liseli başarılı olursa gider, olamazsa kalır. Eğitimde fırsat eşitliği diyorsak, adil olacağız. Biz bunu sabırla Milli Eğitim Bakanlığı ve Hükümet olarak elimizden geleni gerilim yapmadan yaıyoruz. Seçimden sonra bu iş Meclis'in gündemine gelecek ve geçecek. Bunun lamı cimi yok. Çünkü adalet bunu gerektirir."

Üniversitelilere tavsiye

Erdoğan, miting sırasında üniversite mezunlarının işsiz olduğunu belirten bir genç ile ilginç bir diyaloğa girdi. Erdoğan, üniversite mezunlarının iş bulma garantisinin olmadığını da, üniversiteli işsiz gence dönerek anlattı. Erdoğan, "Gökten zembille inilmez. Üniversite bitirince iş yok. Devlet de istihdam kapısı değil" diye konuştu.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber